Just Begin...




this owl look so happy to come back to school....


Kalau zaman sekolah rendah dulu,bila time bukak sekolah bukan main happy lagi,sebab tak sabar-sabar nak tayang baju sekolah baru,kasut baru,beg baru,pencil case baru,pemadam baru,pensil warna baru dan segala yang serba baru dekat kwn-kawan sekolah......macam ada pertandingan,siapa punya peralatan sekolah paling cantik tahun ini...huhuhu...pastu kalo tengok orang lain punya lagi cantik,mesti jeles...huhuhu..budak-budak betul! ... 
this monkey doesn'tlook happy at all....


Bila dah masuk sekolah menengah,dah dduk dkat asrama...time-time nak buka sekolah rasa macam...aduhaiiiii.. sekejapnya cuti...tak puas lagi dduk kat umah.. sdah nak kena balik hostel. Punyalah malas tahap gaban nak balik hostel...kalo boleh sampai malam-malam lagi bagus. Kalau boleh nak datang hari isnin jak terus(huh~macam dekat ja kan). Tapi,bila dah sampai ja kat hostel,dah jumpa member,tak da la plak perasaan sedih meninggalkan rumah ke apa...sibuk nak cerita macam-macaam benda...mulut macam tak bleh nak berhenti nak bercerita..kat bilik ka..kat surau ka..kat dewan makan ka..masa prep ka..time baru-baru sampai dari balik bercuti...memang riuh..memang macam langau bunyinya...time tuh warden round senyap lah barang seminit-dua..bila hilang jak bayang warden..otomatik...terus bersuara balik..huhuhu...sampai tak tidur lah kalo dah sibuk nak cerita itu-ini (lagi2 time2 nie..selalunya budak hostel susah nak tidur..konon sebab peralihan tempat tido)..

he's look prepared and happy to be in school again...
(pssttt..he is a teacher)


Bila dah jadi cikgu..bila nak buka sekolah..sibuk fikir perancangan..2-3 minggu sebelum buka sekolah dah sibuk buat rancangan tahunan untuk macam-macam program yang nak di buat. Mula-mula memang macam pening,sebab benda tak mula lagi. Once,dah mula buat kerja..dah macam lipas kudung pun ada jugak..lama-lama,dah adapt balik dengan segala macam kerja dan program yang tak pernah habis dan segala macam target yang nak dicapai...baru boleh tarik nafas sikit..bila dah nak akhir tahun..mula busy balik..mula jadik lipas kudung balik..bila semua benda dah submit..baru boleh tarik nafas balik..dan begitulah seterusnya...

mood: 
kembali ke sekolah
(^_^)v

mari bersekolah dengan gembira :)

Tutorials , story and Freebies



Tutorials

Tutorial:Back To Top button di Blogskin
Tutorial:Membuat Header Hover di Blogskin-berpusing dan terus hilang
Tutorial:tmbah follower gadget d blogskin
Tutorial:top of the page button.
Tutorial:buat cursor anda comel
Tutorial:letak gambar di tepi post title
Tutorial:buat link warna pelangi
Tutorial:buat tajuk post&sidebar center
Tutorial:hilang kan tarikh di post
Tutorial:post title background


story morie :)

story:Si budak penjual kuih
story:A Haunted House
story:KISAH BENAR:kisah sedih seorang ibu.
story:kenangan ku.
story:kini..IM single again.
story:start dgn kosong..kosong.
story:entry mrepek kn!!!
story:detik-detik akhir.
story:Melawat kampung kesayangan.

freebies-blog orang lain

freebies:mustache-azzahsaid
freebies:doodle tudung bawal-azzahsaid
Freebies:muslimah doodle-wanhazel
Freebies:Doodle kahwin (just married)wan hazel
Freebies
Freebies


linkies



fazrin
fazrinbeby toink toinkazatulazmirahnoriraYouYou
YouYouYouYou

about me


Mine;
Name : fazrin bin bakri
Famous as : fazrin
Age : 15 years old
Born at : Earth
Stay : lahad datu
Hobbies : Blogging, Facebooking, Tweeting

Likes;
Kpop
Eat
Sleep
Chocolate
One D
Online

Hates;
Anons
Copycays
Spammers
Annoyed person
Kpop haters
Rippers
Seoarang yang tegas tapi ada saatnya penyayang jugak & lagi pemalu. kadang-kadang gila2 jugak.single but not available.seoarng yang kuat makn tapi badan tidak pandai gemuk. suka kacau orang,, tapi kalaw sudah orang marah terus merajuk. kuat makan chocolate. orang yang kemas tpi kadang2 lurus jugak orang nya.

Find Me At :



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...