detik-detik akhir menjelang raya .


Haii . semua apa khabar ? baik ? puasa macam mana ? bagus ? penuh kah, sampai sekarang ? semua tertanya-tanya dimana faz menghilang selama ini kan . Ia lah tu .HAHA keyy BTW, korang semua dh siap kah nak beraya ? tapi sesetengah orang sedih , SEBAB ? sebab terpaksa meninggalkan bulan MULIA ini iaitu bulan RAMADHAN , sebab apa , bulan yang penuh keberkatan , dan pada bulan itu lah kita berbanyakkan buat buat ibadah dan meningkatkan mutu iman kita kan . ermm keyy , faz pun besyukur sebab sehingga sekarang puasa faz berjalan dengan lancar . HUHU .

4 hari lagi menjelang RAYA . korang dah buat kuih ? BAJU raya berapa pasang ? rumah korang , korang cat ka? hehe . SEMUA orang sedang sibuk sekarang buat persiapan untuk beraya . ADA yg baju raya belum siap , kih raya belum buat , langsir belum siap . perabot belum beli . ermm disini faz nak SARANKAN sikit , kalaw nak buat sesuatu biarlah berpada-pada keh , jangan bazir sangat . ermm barang-barang yang tahun lalu punya pun belum buruk sngat pun, masi bole digunakan kan ? ermm klaw nak beli yang baru tu BOLEH , tapi kena lah berjimat cermat lah yer . tak payah lah nak semuanya baru . sikit pun jadi lah . HAHA ingat ya jangan BAZIR sangat taw . kehh.

Second story,

ermm sejak kebelakangan ni faz ada masalah sikit , ermm nak tahu masalah saya ? tunggu sabar, jgn nak busybody sangat hehe MAIN-MAIN ja .kehh FAZ mengalami rabun mata . TAK TAHU lah rabun jauh kah dekat . erm so faz ambil keputusan untuk memberitahu BABA ( bapa ) tentang masalah ni . jadi BABA pun berkata , wah berkata "oke abang nanti ikut BABA besok ke kedai SPEC yah" yang saya ni angguk saja lah kan . kehh besok sudah pun  tiba, BABA dengan FAZ pun ke kedai Spec mata , bila faz test mata, nak tengok berapa degree, selepas tu pekerja tu cakap RABUN faz dh mencecah ke 300 DEGREE , wahhh hebakk . tapi bagi korang tak lah teruk sangat kan . and then , faz pun dh beli spec mata yang cermin nya agak besar sikit . nak nampak tu tengok dekat bawah . :)


ITU lah muka faz bila pakai SPEC, kencang tak muka . HAHA , faz mengaku faz tak seHENSEM kalian kan . Bila dah pakai SPEC, faz dah bole nampak dh, pegi skolah pun pakai juga . HEHE kehh varsity tu KAKAK faz belikan , faz sayang betul dengan varsity tu , SAYANG sangat2 . korang first time mengalami RABUN mata MACAM man pulak ? bole kongsi tak cerita korang tu ? ( sibuk betullah mamat ni ) . hehe kehh tu jak untuk malam ni yah , kehh semoga saya sampai ke hujung RAMADHAN ini AMIN . :) ASSALAMUALAIKUM .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...